"Много фактори доведоха до настоящото състояние на българския футбол. Най-успелите футболисти след смяната на покойния Иван Славков дойдоха на власт и понеже всички в България още лежат на славата от 94-а година, няма нищо сериозно в организацията и ръководството на българския футбол.".

Това заяви почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев пред Българската национална телевизия.

По негови думи точно това е причината и всички национални гарнитури - от юношите, през младежите до А-отбора да губят огромна част от двубоите със знайни и незнайни противници.

"Много хора казват, че Лудогорец е един от добрите отбори в Европа. Това всички го виждат и ние го знаем. Но Лудогорец с нищо не помага на родния футбол и националния отбор. Авторитет е, че играят в Шампионската лига и прославят България, но при тях най-добрите играчи, изключвайки вратаря (Владислав Стоянов, б.а.), са чужденци. Българите играха последния мач с Малта от Лудогорец и видяхте какво се получи", сподели Зума.

"Футболистите, които играят в момента, са едни средняци не само за Европа, но и в нашето първенство. Ако Ивелин Попов беше вкарал дузпата срещу Малта, щяхме да победим и хората от БФС щяха да си направят един банкет. Но когато дойде другият мач, пак ще цъфнем", добави още легендата.

Според него вината за краха в представителния тим не трябва да бъде хвърлена само върху Ивелин Попов.

"Много години трябва да се върнем назад, за да намерим причините за сегашното състояние на българския футбол".