Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал не е очаквал толкова слабо начало от футболистите си при загубата от Арсенал (0:3) в Лондон. „Топчиите" вкараха трите си гола в първите 19 минути от срещата.

„С такова начало никога не можеш да спечелиш мач. Загубихме всяко единоборство, всяка втора топка, не стояхме близо до техните полузащитници и те си разиграваха. Те са фантастичен отбор, казах това предварително. Когато им дадеш толкова пространство, става трудно. Само за 5 минути стана 2:0 и става още по-трудно", коментира Ван Гаал след мача.

„Търся отговори все още, защото никога не съм виждал такава игра от моя отбор, така че това е въпросът, който има зададох. Този проблем не може да се реши изведнъж, защото сега още има много емоция. Не беше само един играч виновен, за да взема веднага мерки. Виновни бяха повече от половината от моя отбор, защото не правеха това, което се бяхме разбрали на разбора за мача".

„Това е неочаквано за мен - ние сме на върха в класирането, спечелихме четири мача пред и трябва да браним позицията си. Това е постижимо срещу Арсенал, вярвам в това. Начинът, по който започнахме мача - без емоция и страст, не очакваш такова нещо и е трудно да го разбереш, затова ще търсим причините", каза още холандският специалист.