Българска тенисистка ще спори за титлата в провеждащото се през тази седмица състезанието с награден фонд $10,000 в тунизийския град Ел Кантауи. Това стана ясно, след като през днешния ден Диа Евтимова и Изабелла Шиникова си осигуриха място на полуфиналите, а там ще се изправят една срещу друга в изцяло българско дерби.

Четвъртата ни ракета, която е поставена под №2 в основната схема, достигна до тази фаза след победа с 6-3 6-2 над преминалата през квалификациите Дженифър Зербон (без класиране).

Шиникова пък успя да преодолее съпротивата на рускинята Юлия Бризгалова (№782) с 6-3 6-3 и в събота ще търси реванш срещу Евтимова, която спечели единствената им среща до момента - 6-0 6-3 на турнир в Добрич през 2009 г.

Изабелла продължава напред и в състезанието на двойки, където заедно с французойката Естел Кашино са водачки в схемата и по-рано днес си осигуриха място на финала, надигравайки дуото Болквадзе/Бризгалова със 7-5 2-6 [10-5]. В битката за трофея двете ще се изправят срещу чехкините Кристина Хърбалова и Вендула Зовинчова.