Нико Розберг отрече да следи само действията на Люис Хамилтън, но призна, че в Гран при на Унгария е гледал предимно за съотборника си. Двамата пилоти се подредиха на първия ред на стартовата решетка на "Хунгароринг", но бяха изпреварени от Ферари и изгубиха лидерството още при първия завой, а в края на надпреварата бяха шести и осми, събирайки общо 12 точки.

Това е първото състезание този сезон, в което на подиума нямаше нито един представител на Сребърните стрели. Обвинен, че вече не гледа какво се случва около него, а наблюдава само Люис, Нико отговори: "Не мисля, че е така. Ние винаги следим опонентите си, но в същото време и се надпреварваме взаимно за победата. Да, в Унгария действително бях фокусиран върху Люис, но не мисля, че има опасност това да ме разсее".

Сега разликата между Хамилтън и Розберг в класирането е 21 точки, а трети е Себастиан Фетел с 42 точки изоставане от лидера. Според шефа на Мерцедес - Тото Волф, сега отборът и пилотите му трябва да са много внимателни. "Наистина, водим с 42 точки в шампионата, но виждате колко бързо нещата могат да се влошат. Ако не запишеш точки - бум! Връщаш се назад".