Киево бе разгромен от Ювентус, на собствен терен, в среща от програмата на 22-ия кръг на италианската Серия "А".

Двубоят на "МаркАнтонио Бентегоди" завърши при повече от категоричното 4:0 за гостите.

С два гола в тяхна полза се отличи Алваро Мората, а по още един добавиха Сандро и Погба.

Наставникът на гостите от Торино - Масимилиано Алегри започна сблъсъка с наситена средна линия, като в нея бяха съсредоточени усилията на цели петима футболисти на отбора. В предни позиции за тима пък стартираха Алваро Мората и Пауло Дибала.

Киево също опита шанса си с двама изнесени напред състезатели - Инглесе и М'Поку, както и Бирса, който подкрепяше нападателите от втора линия.

Интересен мач обаче не се получи, като основно "вината" за това бе на футболистите на Юве, които просто нямаха грешен ход днес.

Двата гола на Мората, съответно в 6-ата и 40-ата минута, доказаха протоколността на срещата, а Сандро и Погба окончателно довършиха съперника, като в рамките на 6 минути - между 61-ата и 67-ата - реализираха нови две попадения в мрежата на Бизари.

Пол бе и асистентът при гола на Сандро, докато при попаденията на Мората с решителни пасове се отличиха Лихтщайнер и Кедира.

Така Юве продължава без загуба в Италия от 28.10 миналата година, като е лидер в класирането и разполага с аванс от една точка пред преследвача си Наполи. "Мафиотите" обаче са и с двубой по-малко.

Киево заема 10-ата позиция.

Ето и всички 11, с които Юве започна битката: Буфон, Бардзали, Лихтщайнер, Бонучи, Касерес, Сандро, Кедира, Маркизио, Погба, Мората, Дибала.