Председателят на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов ще раздаде днес обещаните премии за победата над Левски с 1:0. Веднага след успеха във вечното дерби шефът обеща на всеки по 10 хиляди лева. Томов ще се качи днес на базата на Панчарево преди последната тренировка на „червените", след която отборът заминава за Търговище.

„Армейците" срещат утре Светкавица в последната контрола за годината, а след нея Стойчо Младенов разпуска отбора във ваканция. Освен премиите за боя над „сините", играчите на ЦСКА трябва да получат и заплати за ноември, но от ръководството са заявили, че това ще стане едва след Нова година.

Халфът на „червените" Абдер Кабус почти сигурно ще пропусне по-голяма част от зимната подготовка. Причината е, че той ще бъде повикан от Анри Мишел в националния отбор на Мароко за турнира Купата на африканските нации от 20 януари до 7 февруари. Кабус трябва да се яви на лагер-сбор две седмици преди старта на надпреварата, което съвпада с първите тренировки на ЦСКА.

В зависимост от представянето на мароканеца, ще стане ясно дали той ще се присъедини към „червените" на лагера в Испания, или направо в България. След последния мач с Вихрен (1:0) Кабус бе закаран в „Пирогов" заради съмнения за счупен крак, но след прегледите стана ясно, че има само натъртване.

Фелипе Машадо ще остане в ЦСКА и след Нова година. Това потвърди Стойчо Младенов вчера, като каза, че всички ръководители имат такова желание. Бразилецът бе преотстъпен до 31 декември от португалския Униао Лейрия и до последно не се знаеше дали ще остане на „Армията".

След силните изяви на бранителя и решителния му гол срещу Левски в Борисовата градина ще предложат нов договор на Машадо. Единствената въпросителна е дали бразилецът ще е със статут на преотстъпен и през пролетта или ЦСКА ще купи правата на защитника.

Както „Топспорт" писа преди няколко дни, от португалския клуб искат повече от 200 хиляди евро, ако „червените" искат да притежават правата на Машадо. Оставането на бранителя в отбора поставя под въпрос пристигането на левия защитник на украинския Металург (Донецк) Боян Незири.

Всички чуждестранни попълнения на ЦСКА заминават днес за страните си и ще пропуснат утрешната контрола със Светкавица в Търговище. Машадо, Неи и Маркиньос тръгват днес за Бразилия. Амунике и Удоджи също се прибират. Черногорецът Никола Вуядинович е един от малкото, които ще останат за утрешната проверка, след което ще поеме към дома. Стойчо Младенов ще повика няколко юноши за спаринга със Светкавица.

Нападателят Хосе Гарсес не тренира от два дни, тъй като е в Гърция. Ел Пистолеро е в посолството на Панама в южната ни съседка, за да поднови визата на едно от децата си. Удоджи не взе участие във вчерашното занимание на Панчарево заради болки в крака. Абдер Кабус вчера се появи на Панчарево и ходом направи една обиколка, след което се прибра в съблекалнята. Мароканецът ще се възстановява около един месец.

ЦСКА заема едно от водещите места сред отборите в Европа по поредни мачове без допусната загуба. На първо място в тази класация е румънският Клуж, където играе Еуген Трика, с 18 двубоя без поражение в шампионата.

Второто място с по 17 срещи делят молдовският Шериф и Висла (Краков). В призовата тройка се нарежда и македонският Работнички. Четвъртата позиция се заема от няколко отбора, сред които и нашият ЦСКА.

„Червените" са с 15 поредни срещи без загуба, колкото имат и Стандард (Л, Бел), Дюделанж (Люкс), Партизан (Сър), Цървена звезда (Сър) и Интер (Ит). От началото на сезона „червените" постигнаха 13 победи и 2 равенства.