Барселона разгроми с 3:1 Атлетико Мадрид в голямото дерби от 18-ия кръг на испанската Ла Лига. Благодарение на успеха каталунците събраха на сметката си 41 точки, като вече изостават само с 1 от лидера Реал Мадрид, който обаче има и мач по-малко.

В герой на мача се превърна суперзвездата на Барса Лионел Меси, около когото през седмицата се шумеше много. „Сърдитият" аржентинец бе замесен и в трите попадения на своя тим и буквално беше навсякъде тази вечер. В кръга на шегата Меси дори „организира" и попадението на Атлетико, след като извърши фаул в полето, за който бе отсъдена дузпа.

Барса изигра фантастично първо полувреме и логично се оттегли за почивка с преднина от два гола. В 12-ата минута Меси пусна в полето към Суарес, той не успя да овладее топката, но тя стигна до Неймар, който от 2-3 метра нямаше проблем да се разпише. Десетина минутки по-късно Суарес постави топката на главата на Неймар, но този път бразилецът, отново от 2-3 метра, стреля в аут.

В 35-ата минута преднината на Барса бе удвоена. Меси овладя една топка и напредна около 15 метра, след което изведе Суарес на стрелкова позиция. За уругваеца не представляваше проблем сам срещу Моя да вкара за 2:0. При овладяването на топката от страна на Меси обаче останаха съмнения за игра с ръка.

В началото на втората част Атлетико Мадрид върна интригата. В 57-ата минута Меси извърши спорен фаул в полето и главният съдия посочи бялата точка. С отговорността се нагърби Манджукич, който не сгреши - 2:1. Чоло Симеоне пусна в игра в течение на мача Раул Гарсия и Фернандо Торес и на практика заигра с трима нападатели, но шампионите бяха наказани в края. В 87-ата минута, след груба грешка в защитата на Атлетико, Меси вкара за 3:1, с което ознаменува страхотната си игра през целия мач.

БАРСЕЛОНА - АТЛЕТИКО МАДРИД 3:1

1:0 Неймар (12')

2:0 Суарес (35')

2:1 Манджукич (57'-дузпа)

3:1 Меси (87')

БАРСЕЛОНА: Браво, Алвеш, Пике, Масчерано, Алба, Бускетс, Ракитич (89' Рафиня), Иниеста, Меси, Суарес (90' Педро), Неймар

АТЛЕТИКО МАДРИД: Моя, Хуанфран, Хименес де Варгас, Годин, Гамес (83' Сикуера), Габи (68' Торес), Тиаго, Туран, Гризман (74' Гарсия), Коке, Манджукич.