Изпълнителният директор на Парма Пиетро Леонарди подаде оставка. Причината - финансовите проблеми, които могат да доведат клуба до фалит.

"Здравословното ми състояние, което напоследък се влоши, както и тежкото положение, в което се намира Парма, правят невъзможно за мен да продължа да изпълнявам успешно задълженията си", коментира 51-годишният бизнесмен.

В същото време италианската прокуратура започна разследване срещу бившия президент на отбора Томазо Гирарди по подозрение за фалшив банкрут на клуба. Настоящият шеф на тима Джанпиетро Манети пък отново обеща, че ще изплати задълженията към играчите и към данъчните служби. Футболистите не са получавали заплати от месеци, а на 19-и март съдът ще реши дали да обяви Парма във фалит.

Италианската футболна централа, градската управа на Парма и ръководството на Серие А се опитват да намерят решение, за да може отборът, който е последен в елита, да завърши успешно сезона. Последните два мача на тима в калчото бяха отложени, тъй като токът на стадион "Енио Тардини" е спрян заради неплатени сметки, а клубният автобус и друго движимо и недвижимо имущество бяха запорирани.