Самуел Ето'о се присъедини официално към новия си клуб Сампдория. Камерунският нападател бе приветстван от атрактивния бос на Самп Масимо Фереро, и получи екипа с номер 99.

"Серия А не е особено привлекателна. Не защото стандартът е нисък, а защото италианските отбори нямат европейски успехи напоследък. Има грандове като Ювентус, които би трябвало да са на нивото на останалите европейски клубове, но по някаква причина, не побеждават в Европа," обясни Ето'о.

"Когато аз бях в Интер, имахме същия проблем. След това обаче спечелихме титлата в Шампионската лига, и си извоювахме уважението на всички," продължи той.

"Италианският футбол е в криза, но, надявам се, че със Самп ще спечелим всичко, и няма да говорим за криза."

"Срещнах се с президента на Сампдория Масимо Фереро в Лондон, но тогава още не знаех, ме е президент на Сампдория. Той ми разказа за своите мечти, и искам да ги споделя с него и феновете. Президентът има право да мечтае, а моят живот си е една мечта. Идвам от една бедна страна, която смятам за най-красивото място на света. Винаги съм вкарвал голове и съм продължавал да мечтая, мисля, че и президентът има право да мечтае, и да се опитва да сбъдне мечтите си," отнесе се Ето'о.

Той обаче отхвърли слуха, че Фереро смята да прави филм за живота му: "Президентът не е длъжен да прави филм. Искам да постигам резултати, и да помагам на съотборниците ни."

„Дали мога да играя още срещу Торино? Да," завърши Ето'о.