Изпълнителният директор на Борусия (Дортумнд) Ханс-Йоахим Вацке заедно с Томас Трес направиха изложение на резултатите от финансовата година на клуба.

Борусия (Дортмунд) е успял да отбележи ръст в приходите си с 13 процента - от 260.7 млн. евро на 276 млн.

„Въпреки отпадането си от Шампионската лига, седмото място в Бундеслигата, като се добавят и намелените приходи от телевизионните права и плащанията от спонсорите, може да се обобщи, че сме много доволни от крайните резултати", каза Трес.

„Всичко, каквото спечелим, ще бъде инвестирано в клуба, защото искаме да запазим облика си. Да запазим позициите, които клуба постигна през последните десет години. В никакъв  случай няма да позволим да се натрупат огромни дългове в името на това да се постигнат някакви спортни резултати", добави Вацке.

Той също така добави, че не всичко във футбола опира до парите, като подчерта, че те не са основен фактор за гарантирани спортни успехи.

„Вижте, например, средствата от телевизионните права във Висшата лига. Въпреки огромните приходи, които се генерират, Англия няма да стане световен шампион още 50 години", смята Ханс-Йоахим Вацке.