Една от големите млади надежди на английския футбол Том Клевърли не скри, че очаква с огромно нетърпение предстоящите Олимпийски игри, на които Великобритания е домакин.

След разочароваща кампания в личен план, Клевърли се надява да блесне на Олимпиадата, помагайки на тима си да спечели медал.

22-годишният халф на Манчестър Юнайтед ще играе под ръководството на Стюърт Пиърс, за когото е играл като младежки национал и рамо до рамо с Райън Гигс, който ще бъде капитан.

"Наистина вярваме, че имаме сериозен шанс с отбора, който притежаваме. Имаме млад и силен отбор, но и няколко много опитни играчи."

"Около Коледа осъзнах, че имам шанс да играя на Олимпиада. Знаех, че ако не успея да намеря място в състава за Европейското, може би ще имам шанс за Игрите. Зарадвах се, защото това е прекрасна възможност и се надявам да ми помогне да забравя тежкия сезон."

"Надявам се да спечеля много титли с Манчестър Юнайтед, но Олимпийското злато е нещо, което човек мечтае да стои на витрината и да показва на внуците си", признава Клевърли.

"Никога досега не бях получавал сериозна контузия, така че беше тежко. Надявам се Олимпиадата да е едно ново прекрасно начало за мен, върху което да стъпя за дългия сезон в Манчестър."

"Щеше да бъде прекрасно, ако бях получил шанс да тренирам и играя с Дейвид Бекъм. Нямах възможност да го срещна, когато той беше тук, така че определено съм леко разочарован. Все пак се радвам, че ще работя с няколко други футболисти над определена възраст, от които мога да науча много. Първия ден на подготовката ще бъде като първи учебен ден за всички ни", завърши младият състезател на Великобритания.