Вчера българският спорт почете с откриване на паметник своя основоположник ген. Владимир Стойчев, днес сутринта заслужили състезатели и треньори получиха почти 1 млн. премии за успехите си. Идилията обаче бе нарушена от едно изказване, което прати спорта в кома и започна да му кове ковчег.

За няколко часа 52-та златни олимпийски медала на България и чувалите със световни и европейски титли бяха заровени, след като съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов обяви гръмко и категорично в ефира на bTV, че на провелите се днес преговори с ГЕРБ е постигната договорка за закриване на ресорното министерство. Водещата Цветанка Ризова затвърди това изказване в обобщението си на разговора.

За щастие, готвеното погребение се оказа грешка на езика, която от пресцентъра на коалицията побързаха да опровергаят. Така спестиха серия от инфаркти на тези, които все още имат намерение да покажат, че малка България може да няма правосъдие, икономика и производство, но има бойци, готови да се изправят срещу целия свят, за да чуят сънародниците им националния химн.

Оказа се, че Валери Симеонов объркал младежта и спорта със създадения от кабинета „Орешарски" за източване на държавата Франкещайн, наречен министерство на инвестиционното проектиране.

Изказването на патриота изобщо не прозвуча на място докато обясняваше, че всеки ден в училище децата ще играят физическо, а и като се има предвид какво е отношението на ГЕРБ към този сектор. Но пък бе направено с такава категоричност, че ако сградата на Спортната палата имаше кръвно, от прозорците й със сигурност щеше да потече кръв.

Добре че, както на мача Лудогорец - Базел, краят беше щастлив, а убитите нервни клетки все пак не доведоха до погребението на българския спорт.