Отборите на Хасково и Левски се изправят в последен епизод от сериозното си съперничество през този сезон. От началото на кампанията, двата тима се срещнаха три пъти за първенство (2 пъти през редовния сезон и веднъж по време на плейфоите) и два пъти за Купата на България, като балансът до момента е 3 победи за „сините" и 2 равни двубоя.

Днешният сблъсък на „Ямача" е лишен от всякаква интрига, тъй като двата тима отдавна са изковали съдбата си в „А" група. Домакините са сигурен изпадащ, като само чудо може да спаси формацията на Стамен Белчев. В клуба върлува и сериозна игрова криза, която принуди футболистите да бойкотират тренировка на своя тим.

Левскарите пък все още се радват на безценния си успех над Лудогорец, който ги класира на финал за Купата на България. Очакванията са, че Стойчо Стоев отново ще заложи на т.нар „резервен тим", който демонстрира качествата си и при успеха над Марек с 3:1. В нападение обаче ще видим Валери Домовчийски и Антонио Аниете, които се борят със зъби и нокти за голмайсторския приз в „А" група.

За сините двубоят е с особен заряд, тъй като съвпада с рождената дата на големия идол Георги Аспарухов - Гунди, който днес щеше да навърши 72 години.

Хасково ще заложи на познат титулярен състав, като в атака ще действат Митко Алексиев и Станислав Маламов, които са обект на сериозен интерес от страна именно на днешния им опонент.

Двубоят е с начален час 18:00 и ще бъде ръководен от Петър Доровски, с помощници Иван Вълчев и Пламен Хинков. Допълнителни асистент съдии са Стефан Павлов и Никола Петров. Съдийски наблюдател е Илонка Джалева.

Вероятни състави:

ХАСКОВО: Банков, Крумов, Бейсим, Трифонов, Акташ, Райнов, Коруджиев, Лозен, Узунов, Маламов, Алексиев.

ЛЕВСКИ: Илиев, Орачев, Стойчев, Нину, Александров, Цонев, Велев, Мисяк, Аниете, Краев, Домовчийски.

ХАСКОВО-ЛЕВСКИ (Стартови състави и развой на срещата по минути)