Отборът на Рома победи Реал (Мадрид) с 1:0 в контролата между двата тима от предсезонния турнир Интернешънъл чемпиънс къп в Северна Америка. Срещата се игра на "Котън Боул" в Далас, а единственият гол бе дело на ветерана Франческо Тоти в 58-ата минута, който материализира една от малкото възможности за своя тим в мача. Така той донесе първи успех на "вълците" в турнира, докато "белият балет" вече има две загуби, първата от които с дузпи.

Реал доминираше през по-голямата част от мача, но играчите в розово направиха куп пропуски. Още във 2-ата минута Серхио Рамос на празна врата не успя с глава да насочи топката в мрежата. След това удар от малък ъгъл на Гарет Бейл в 16-ата минута бе спасен от вратаря. В 20-ата минута "белият балет" организира прекрасна контра завършила с извеждащ пас за Бейл, но в последния момент защитник успя да изчисти преди уелсецът да стреля. В 44-ата минута пък след разбъркване в пеналта Лукас Васкес отправи силен удар, който бе спасен виртуозно от Скорупски.

Единствената по-интересна атака за Рома през първата част бе в 36-ата минута, когато Адем Ляич стреля от труден ъгъл, но прати топката над вратата.

В началото на втората част Реал имаше нов хубав шанс като изстрел на Раул де Томас профуча до гредата. В същото време обаче и Рома поизнесе играта и в 58-ата минута след една контра топката бе центрирана в наказателното поле, където Франческо Тоти от воле я прати в мрежата за 0:1.

След това Реал се хвърли да обръща мача, но с поредни пропуски се отличиха Модрич и Бейл и в крайна сметка Рома успя да удържи крехката си преднина. В края пък мачът бе прекъснат за няколко минути заради нахлуване на фенове на терена.

След изиграни по два мача в група А начело в класирането е Манчестър Юнайтед с 5 точки, пред Рома с 3, Интер с 3 и Реал с 1 точка. По регламент за победа се дават 3 точки, за победа с дузпи - 2, за загуба с дузпи - 1, за загуба - 0.

РЕАЛ: Касийяс (Лопес 48), Карвахал, Пепе (Начо 46), Рамос (Йоренте 67), Коентрао (Арбелоа 46), Ийяраменди, Алонсо (Медран 65), Модрич (Сорбино 74), Бейл (Маскарел 74), Лукас (Раул 46), Иско

РОМА: Скорупски, Коул, Кастан, Бенатия, Флоренци (Сома 78), Кейта (Паредес 86), Пянич (Де Роси 65), Наинголан (Учан 78), Ляич, Итурбе (Санарбия 78), Тоти (Бориело 70)