Отборът на Арсенал стигна до драматично равенство 2:2 в домакинството си на шампиона Манчестър Юнайтед в 12-тия кръг на Премиършип. “Артилерситите” успяха да спасят точката в 93-ата минута, когато след страхотно меле пред Ван дер Сар Галас изравни от малък ъгъл.

Шампионите поведоха в края на първото полувреме, когато Уейн Рууни бе точен, след ниско центриране на Роналдо. В началото на втората част Фабрегас изравни. Хлеб даде дълъг пас към Адебайор, той стреля, но Ван дер Сар изби. Топката обаче стигна до Саня, който я центрира към непокрития Фабрегас и за него остана най-лесното.

“Емирейтс” обаче се смълча в 81-ата минута. Тогава Патрис Евра се включи на скорост към вратата на Алмуня, пусна нисък пас към Роналдо, който наниза топката в мрежата. В крайна сметка в даденото от съдията три-минутно продължение късметът покри Арсенал и отборът на Венгер остава без загуба от началото на сезона.

Благодарение на равенството Арсенал остава лидер в класирането. "Топчиите" и "червените дяволи" имат по 27 точки в актива си, но нападателите на лондончани са отбелязали повече голове. Не трябва да се забравя, че тимът от "Емирейтс" е и с мача по-малко.

 

Арсенал - Манчестър Юнайтед 2:2

0:1
- Рууни 45'
1:1 -
Фабрегас 48'
1:2
- Роналдо 81'
2:2
- Галас 90'



Арсенал:
Алмуния, Саня, Туре, Галас, Клиши, Ебуе (Уолкът) Хлеб, Фабрегас, Фламини, Росицки, Адебайор

Манчестър Юнайтед: В
ан дер Сар, Браун (О’Шей), Фърдинанд, Видич, Евра, Харгрийвс, Гигс, Андерсон (Карик), Роналдо, Тевес (Саха), Рууни

Жълти картони:
Фабрегас (А), Евра, Харгрийвс (МЮ)

Лондон, ст. "Емирейтс". Съдия: Хауърд Уеб.