Председателят на БФХГ-Илиана Раева обяви, че България ще подаде документи за кандидатстване на Европейското първенство по художествена гимнастика през 2018 година.

Раева бе днес в Пресклуб "България", където говори за предстоящата Световна купа "Дънди уърлд къп", която ще се проведе в зала "Арена Армеец" в София на 9 и 10 август. Председателят федерацията добави, че ще бъде направен трети опит за кандидатстване на Световно или Европейско първенство, но на този етап всички погледи са насочени към предстоящото събитие, което е в края на другата седмица.

"Не се притесняваме, че е точно в този момент голяма част от софиянци ще почиват по морето и на други места. Мисля, че ще има доста фенове в залата, които ще искат да видят "златните момичета" на България. Ще има томбола с подаръци, а и входът е безплатен. Нямахме проблеми да намерим спонсори. Даже след като разбраха за събитието, много фирми сами започнаха да ни се обаждат и да искат да участват. Няма как да не ни радва, че хората обичат художествената гимнастика и искат да помагат. Благодаря на всички спонсори", обяви Раева, като мнението й бе подкрепено и от заместник-председателят на федерацията Мария Петрова.

Илиана Раева добави още, че организацията за Световната купа в София е отлична и, че тя и колегите й са се постарали да спазват всички европейски стандарти и, че зрителите ще останат очаровани добре свършената работа.