Джеси Лингард е твърдо решен да се отплати на Манчестър Юнайтед за доверието, което са му гласували и за непрестанната подкрепа от тяхна страна.

Полузащитникът направи своя дебют за „червените" в първия мач на Луис ван Гаал начело на Юнайтед, но тогава тимът записа загуба от Суонзи с 1:2.

22-годишният футболист взе участие в победата над Уест Бромич миналия месец с 2:0 и вкара победния гол срещу ЦСКА (Москва) в мач от Шампионската лига.

„Бях много дребен като дете, а те ми гласуваха огромно доверие. Можеха да ме отпратят, можеха да ме изпратят в друг клуб, но очевидно треньорите решиха да ме задържат. Знаеха какви възможности притежавам", каза за официалния сайт на УЕФА Лингард.

„Феновете искат да виждат играчи, които са изградени от Юнайтед. Да видя как Дани Уелбек и Том Клевърли успяха, ми даде необходимото самочувствие да повярвам, че и аз мога да се справя", добави Джеси.

„От момента, в който стъпиш на терена, феновете застават плътно зад теб - дори да направиш грешка, те няма да се отдръпнат", завърши английският футболист.