С идването на Роналд Куман във Валенсия започват и промените. Като за начало досегашните твърди титуляри вече няма да са толкова сигурни за мястото си сред стартовите единайсет.

Холандецът започна своя период на "Местая", анализирайки приноса на всеки един футболист към резултатите на отбора. След мачовете срещу Розенборг и Мурсия, новият треньор останал впечатлен от Мигел Анхел Ангуло, който е навъртял рекорден километраж по време на двубоите.

Когато пък испанският национал Хоакин поискал повече игрови минути, получил в отговор мъмрене, че е пасивен в играта без топка. Според вестник "Ас", бившата звезда на Бетис е бил играчът, пробягал най-малко разстояние по време на мача с Мурсия.

Друг аспект от играта, който Куман иска да подобри, е играта на нападателите в дефанзивен план. Холандецът изисква от подопечните си да атакуват противника, докато изнася топката, осъществявайки преса още в неговата половина. В резултат на това, голмайсторът Давид Вия ще бъде принуден да играе занапред, изтеглен зад гърба на тарана Мориентес.

Куман все още не е решил и кой ще бъде титулярният вратар, като до последно ще се колебае измежду досегашния "номер 1" Сантяго Канисарес и новопривлечения Тимо Хилдебранд.