Мениджърът на Ливърпул-Брендън Роджърс пое отговорността за слабите резултати на своя тим и призна, че увереността на мърсисайдци се е понижила значително.

"Червените" отстъпиха с 1:3 от Кристъл Палас, записвайки четвърто поредно поражение във всички турнири, въпреки че поведоха в резултата. Именно неспособността да контролира развоя на даден мач, след като има аванс, е големият проблем на Ливърпул, твърди Роджърс. Поради тази причина в щаба на мърсисайдци работят усилено върху подобряването на играта в защита.

"Двубоят започна перфектно за нас, след като успяхме да вкараме гол толкова рано. Рики Ламбърт изигра много добре ситуацията - движението, докосването и завършекът бяха страхотни. Мисля, че той игра много добре днес. Очевидно в момента нашата увереност е ниска заради лошите резултати".

„Получаваме нелепи голове, но можем да обвиняваме само себе си затова. Като мениджър, аз поемам пълната отговорност за това. Трябва да бъдем по-компактни и решителни в защита. В доста от мачовете през този сезон взимахме аванс от един гол и това би трябвало да е достатъчно. Затова работим здраво върху защитата. Така и не успяхме да контролираме мача. Това става с трупането на опита. Да, ние имаме доста млади играчи и нови попълнения, но въпреки това трябва да се справяме по-добре", заяви Роджърс.