Двукратният световен шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки е катастрофирал край Приморско в неделя около 19,45 часа.

В инцидента са участвали и още две коли, като има загинал. Максим не е засегнат. При катастрофата умира момче на 23 години. Катастрофа е станала на десен завой край моста над река Ропотамо.

Друго момиче е тежко пострадало и е в кома, а лекарите определят състоянието му „с опасност за живота". При катастрофата са се сблъскали джип Хамър и два леки автомобила. Всъдеходът е на световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки.

Максим не е пострадал, сам е карал автомобила си и не е употребявал алкохол. Това заяви полицейският началник Павлин Димитров по БНТ.

Максим е навлязъл с управлявания от него Хамър в насрещното движение. Проверка с дрегер е установила наличие от 1,2 промила алкохол в кръвта му, съобщава Дарик радио. От ОДП-Бургас не потвърдиха информацията за алкохолно съдържание в кръвта на Стависки.

От МВР потвърдиха, че фигуристът е употребил алкохол, като уточниха, че количеството в кръвта му е 1,1 промила. Останалите проби на другите водачи не показват употреба на алкохол. Все още се води разследване и не може категорично да се каже, че именно Стависки е причинил катастрофата, заяви прокурорът Огнян Стоянов. Все още се правят експертизи.

В момента Максим е в Царево, където има къща семейството на Денкова. Адвокатът на Стависки пътува към морето. След срещата с неговия довереник, двамата ще решат дали днес ще се явят на разпит в Приморско или ще го направи по-късно в Бургас, съобщи БНТ. 

Партньорката на Стависки Албена Денкова се е намирала в София по време на катастрофата.

Загиналият младеж се казва Петър Петров от Сливен и е управлявал Хонда. Причините за инцидента се изясняват, но най-вероятно неприятната случка е станала заради мокрия път. Момичето, което е в кома, се казва Михаела и се е возила на седалката до ПетровНа задната седалка в колата е бил брат му - Валентин, на 17
години, и негова приятелка Ивана - тя е с гръбначно-мозъчна травма, а Валентин има множество наранявания.

Днес е бил направен повторен оглед на произшествието. Участниците в катастрофата са джип "Хамър-3", със софийска регистрация, управляван от Максим Ставийски, движещ се от Приморско по посока Созопол, лек автомобил Ауди - А 4, със софийска регистрация, управляван от 34-годишната Гергана Шекерджиева от София, движещ се Созопол по посока Приморско, и лек автомобил Хонда Сивик, със сливенска регистрация, управляван от 23-годишния Петър Петров от Сливен, движещ се Созопол по посока Приморско.

По случая е образувано досъдебно производство - ЗМ 285 по описа на РПУ Приморско. Своевременно е запознат дежурния прокурор от Окръжна прокуратура Бургас  Огнян Стоянов. Провеждат се необходимите процесуални действия. Назначени са автотехническа и химична експертизи.

Денкова и Стависки са лица на медийната кампания за внимателно и трезво шофиране.