Треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Пламен Аспарухов заяви, че за олимпийските игри в Пекин ще подготви сериозен отбор. Специалистът и ръководството на федерацията дадоха пресконференция преди заминаването на националите за световното първенство в Чангмай, Тайланд.

"До Олимпиадата има една година. Времето е напълно достатъчно да се подготвим така, че всички наши участници да се борят за медали", коментира Аспарухов.

За първенството в Тайланд треньорът заяви, че очаква добро представяне от Ивайло Филев (до 62 кг), Демир Демирев (до 69 кг) и Иван Стоицов (до 77 кг). "Георги Марков (до 85 кг) и Величко Чолаков (над 105 кг) също имат сили да се намесят в борбата за отличията. При жените за призово класиране ще се разчита на Милка Манева", каза Аспарухов.

Президентът на БФ Вдигане на тежести Антон Коджабашев обяви, че българска титла в Чангмай ще бъде премирана от федерацията с 30 000 лева, като са предвидени бонуси за класиране до десето място. "Средствата са осигурени. За сребърен медал премията е 20 000, за бронз - 10 000 лева", каза Коджабашев.