Мемоарите на футболната звезда Луис Суарес ще бъдат на англоезичния пазар, а издателството Headline планира мащабна маркетингова кампания, която да стимулира продажбите на автобиографията, съобщи Lira.bg, като се позовава на thebookseller.com.

Публикуването на „Crossing the Line" ще бъде последвано от пускането й на части в голям британски вестник, чието име все още не се споменава.

Читателите ще бъдат подгряти и от онлайн кампания на сайта Liverpool Echo, както и в социалните мрежи.

Книгата ще излезе и онлайн, придружена с клипове, на които нападателят на Барселона ще чете пасажи от нея, както и постове в неговия профил в „Туитър".

В „Crossing the Line" Суарес ще разкаже не само за живота и кариерата си. Той коментира открито най-противоречивите си моменти на терена - ухапването на защитниците Джорджо Киелини и Бранислав Иванович, расисткия скандал с Патрис Евра и как се бори с психологическите си проблеми.

Издателите твърдят, че Суарес не си търси извинения, а поема отговорност за постъпките си.

Луис Суарес е роден през 1987 г. Играл е в отборите Насионал Монтевидео, Гронинген, Аякс, Ливърпул, а сега е в Барселона. За националния отбор на страната си има 79 мача и 42 гола. През последната година Суарес се утвърди като един от най-добрите футболисти в света