Бившият полузащитник на ЦСКА София Флорентин Петре коментира предстоящия мач на „червените" със Стяуа Букурещ в плейофите на Лига Европа. В интервю за румънските медии Петре каза, че към момента българският тим е фаворит, давайки 60% шанс ЦСКА да излезе краем победител от сблъсъка.

Бившият румънски национал каза още, че в момента на „Българска армия" се състезават няколко отлични футболисти, сред които отличи сънародника си Янис Зику.

„Моята прогноза за краен победител клони към ЦСКА София. Шансовете са около 60:40 в полза на българите", сподели Петре пред prosport.ro.

„Старши треньор на ЦСКА в продължение на една година е Милен Радуканов, той е добро момче. ЦСКА е по-добре организиран отбор от нас. С изключение на Зику, те запазиха състава си от миналата година. В защита са много солидни - десният им бек (Иван Бандаловски) е добър, левият (Адемар) също играе невероятно", докладва още Петре.

„Халфовата им линия също работи добре. Тодор Янчев се справя отлично, дори и да е на 35 години", каза още бившият румънски национал. Петре се изказа ласкаво и за сънародника си Янис Зику, който според мен е неправилно критикуван. Както е известно офанзивният футболист почти не разговаря със свои сънародници журналисти, след като медиите го обявиха за дебел.

Както е известно Флорентин Петре на два пъти в кариерата си е обличал екипа на ЦСКА София. Първият случай бе през 2006-та година, когато халфът дойде като свободен агент и подписа с "армейците" за 3 години. Със сърцатата си игра дребосъкът набързо се превърна в един от любимците на "червените" фенове.

През лятото на 2008-ма година Петре бе един многото, които бяха продадени в следствие на проблемите на ЦСКА с отнетия лиценз. Халфът подписа с Терек Грозни, но година и по-късно напусна Русия, за да се върне на "Българска армия". Вторият му престой обаче далеч не бе успешен като първия и след само няколко месеца Петре окончателно напусна ЦСКА.

РЕЗУЛТАТИ ЛИГА ЕВРОПА!

ПРОГРАМА ЗА ПЛЕЙОФИТЕ!

В същото време ръководството на Стяуа прати на УЕФА списъка с играчи, на които ще разчита за двата мача с ЦСКА. Прави впечатление отсъствието на новото попълнение Флорин Костя, който дойде в началото на лятото. Таранът обаче има лека травма и няма да бъде картотекиран за срещите с ЦСКА.

Любопитното е, че по-малкият брат на Флорин Костя – Михай, също е футболист на Стяуа. И той подобно на батко си е нападател. Михай Костя бе картотекиран и за двете битки и се очаква да започне в стартовия състав на тима си. Българският национал Валентин Илиев също ще получи шанс за изява срещу бившия си тим.