Бившият футболист на Барселона и носител на Златната топка Роналдиньо заяви, че ще стиска палци за каталунците по време на предстоящото на 10-и декември „Ел Класико".

Бразилецът се присъедини към друг бивш играч на Барселона - Рафаел Маркес, като и двамата застанаха на страната на Барселона преди суперсблъсъка с Реал Мадрид в събота.

„Пожелавам ви късмет, Барса, надявам се на победа!", заяви Роналдиньо, който напусна тима през 2008-а година пред El Mundo Deportivo.

„Не зная какъв ще бъде резултата, мога само да се надявам Барселона да спечели. Обещавам, че ще ги подкрепям, макар и от разстояние. Хайде, Барса!", допълни играчът на Фламенго, който постигна най-големите си успехи именно с екипа на настоящите европейски шампиони.

Предстоящият двубой на „Сантяго Бернабеу" накара Роналдиньо да си спомни с усмивка мачът срещу Реал през 2005-а година, когато целият стадион стана на крака и аплодира бразилецът след страхотно попадение във вратата на Касияс.

„Разбира се, че си спомням отлично този момент. Беше невероятна чест за мен, уникално усещане. Имах щастието да вкарам два гола на Реал, а феновете на противника ми ръкопляскаха. Никога няма да го забравя", заяви Роналдиньо.

„За Барселона съм на 100 процента! Ще бъде трудно, но дано Барса победи", пожела си пък Маркес, който също ще бъде далеч от Испания в събота, тъй като в момента се състезава за американския Ню Йорк Ред Булс.