Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев подаде оставка веднага след фиаското срещу Славия и загубената титла. Шефът обяви, че е взел решението за своето напускане преди месец, но е искал да го обяви след края на сезона.

„Сега, първо да кажа, че това е най-голямото ми разочарование в живота във футбола. Нямаме право да се сърдим на никой, освен на себе си. Решил съм го преди около месец. Ще предложа на Батков да напусна поста изпълнителен директор на Левски", заяви Тонев.

„Бях го решил и ми се искаше да го направя като шампион. За огромно мое съжаление и на всички хора, които обичат Левски, това не се случи днес. Мисля, че бъдещето на Левски е свързано с хора като Боримиров, Йовов... Бях решил, ще предложа на Батков, те да се занимават със спортно-техническата част. Те обичат Левски и хората ги уважават", продължи бившият вече изпълнителен директор на Левски.

„Такава публика като на Левски няма никъде. Най-много ми е жал и съжалявам за тази публика, за тези хора. Имам ангажимент и той е към всички хора, които обичат Левски. Това е Сектор"А" да бъде завършен догодина за 100-годишнината. За това само ще работя в следващите дни. За стане стадионът такъв, какъвто Левски заслужава."

„Бях решил да си тръгна предварително, просто много ми се искаше да станем шампиони и тогава да го обявя, не е емоционално решение", завърши Тонев.