Президентът на Атлетико (Мадрид) Енрике Серезо отправи официална покана до Папа Бенедикт XVI да посети мач на клубния стадион "Висенте Калдерон". Папата трябва да бъде на официално посещение в Мадрид между 16 и 21 август тази година.

Желанието на президента на Атлетико е при възможност, Папата да пристигне по-рано. На 15 август  се откриват Световните дни на младежта, които също ще бъдат в Мадрид. По този повод, точно на 15 август, Атлетико (Мадрид) ще играе приятелски мач срещу сборен отбор на чужденци. Приходите от тази среща ще бъдат изцяло за Червения кръст.

"Дюшекчиите" ще бъдат подсилени с играчи от испанската Ла Лига, а треньор на отбора специално за този мач ще бъде Висенте дел Боске. За тимът на чужденците край тъчлинията наставления ще дава не кой да е, а мениджърът на Англия Фабио Капело.

Ако Папа Бенедикт XVI присъства на този мач това няма да е прецедент. Приживе, предишния Папа Йоан Павел II е посещавал официална футболна среща. И това не е случайно, защото като младеж в Полша, под светското си име Карол Войтила, той е бил много добър нападател. Заради това,че е отбелязвал често попадения е имал прякор "голаджията". Бил е фен на Краковия (Краков). Неслучайно стадионът носи папското му име Йоан Павел II.

Привържениците на Атлетико (Мадрид) очакват Папата да присъства на този мач, което ще бъде голяма чест за техния любим клуб.