"Мисля, че съм готов и съм сигурен, че успея да завоювам златен медал", оптимистично заяви Даниел Александров преди игрите в Баку, предаде БГНЕС.

Носителят на златния пояс "Никола Петров" тази година бе награден за спортист на месец април в анкетата на Пресклуб "България"

"За мен е голяма чест, че имам тази награда. Искам да благодаря на треньорите за подготовката, която направихме и за тази, която правим за Баку. Добре сме се подготвили и ще направя всичко възможно да се класираме добре. Нямам талисман. Но обичам да минавам през определени места преди състезание. Например сега бях в Тетевен. Там има едно много красиво място - казвам му "Водопада". Всеки път се старая да ходя там", добави Александров.

"Първо искам да честитя на Даниел тази награда. Дано не му е последна. Представянето му на турнира "Никола Петров" беше отлично. Направихме си анализи за този турнир. Нашата подготовка е насочена към Баку и най-вече към световното първенство в Лас Вегас, което ще бъде първа олимпийска квалификация за нашия спорт. Подготовката за Баку мина на ниво. Имахме лагер, който мина по план. Момчетата са здрави и добре подготвени, мотивирани са и очакваме резултати", заяви треньорът по борба Милчо Радуловски.

"Някои от състезатели, като Иво Ангелов, целенасочено ги настройваме за световното първенство. Те водиха по-различна подготовка - физическа, която не е насочена към европейското първенство. За нас най-важно е световното първенство. Искаме да вземем възможно най-много квоти за олимпиадата. Дано да се представим добре в Баку, но усилията ни са насочени за световното в Лас Вегас", добави от своя страна Янко Шопов.