Челси трябва да се раздели с един от чуждестранните си футболисти, обяви мениджърът на клуба Жозе Моуриньо. С идването на Дидие Дрогба лондончани са надхвърлили с един човек позволената бройка.

Според правилника на Висшата лига в състава от 25 души може да има до 17 чужденци на възраст над 21 години, пише "Евроспорт". В Челси тези играчи са 18.

"От групата, която ще оформим като отбор, трябва да отпратя един състезател, защото сме надвишили бройката с чужденците. Ако мислите, че всички ще останат, грешите. Един от тях трябва да си тръгне", каза Моуриньо.

Според медиите в Англия най-голяма е вероятността да бъде продаден Фернандо Торес. Испанският нападател дойде в Челси от "Ливърпул" за рекордните 50 млн. паунда през 2011 г. Той обаче не оправда високите очаквания.

От "Стамфорд бродж" опитват да намерят отбор на Торес, като са се насочили към Атлетико (Мадрид). Исканата сума е 20 млн. паунда, твърди Telegraph.

Извън бройката на чужденците е друг от испанските национали в Челси - Франсеск Фабрегас. Според правилата на английското първенство полузащитникът се брои за продукт на школата на Арсенал.