Грандът ЦСКА е във футболен колапс. Шест мача без победа и дори вкаран гол за "червените"! От претендент за титлата те се превърнаха в мишена за подигравки. Въпреки че колкото и да е абсурдно при всички финансови и спортно-технически неволи, все още поставената от Юлиян Инджов цел за злато е изпълнима, отбелязва вестник "Труд".

Шест поредни мача без отбелязан гол - такова чудо в историята на ЦСКА не се бе случвало. Но въпреки това „червените" са много далече от абсолютен рекорд на „А" група по този показател. И той е от сравнително модерните за футбола ни времена. През сезон 1996/1997 Раковски (Русе) нареди 19 поредни двубоя, без да се зарадва на попадение.

Завърши само с 1 точка и 29 загуби първенството. През 2005-а Спартак (Вн) не успява да отбележи гол в последните 11 двубоя от сезона и изпада. На кота 9 са били Торпедо (Русе) и Торпедо (Плевен) през 1951 г. Двата отбора записват общо една победа, а тогава шампионатът също е от 12 отбора, но се играят само по 22 мача.

Следващите тимове в черната серия без гол са Миньор - 8 мача (1991/1992), и Нефтохимик - също 8 мача (2013/2014). Всички те са изпаднали в края на сезона. Естествено, дори ЦСКА да ги застигне, няма как да напусне „А" група по спортно-технически причини. В историята на футбола ни един-единствен път отбор е завършвал сезона с отрицателен актив точки. Това бе комедийната дружина на Ивайло Дражев, носеща името Черноморец Бургас София. Тимът направи само едно реми - срещу Литекс, но беше наказан с отнемане на 3 точки от актива и накрая завърши с минус 2.

Срещу Локо (Сф) в понеделник вечер ЦСКА може да изравни най-дългата си серия без победа. През сезон 1966/1967 „червените" нареждат 2 загуби и 5 ремита, накрая завършват пети в класирането. Подобно на днешната ситуация е било положението през 1962/1963 година, когато също броят двубои без победа е стигнал кота 6 - четири загуби и две равенства. Но само в два от тях ЦСКА не успява да вкара гол. Това е първият сезон след рекордната серия от 9 поредни титли и „чрвените" завършват на трето място, а шампион е Спартак (Пд).

Още 6 пъти в историята на ЦСКА е имало случаи, когато отборът е правил серия от 5 шампионатни двубоя без успех. В четири от тези сезона накрая „червените" триумфират с титлата. Като най-лош старт на сезона в историята на клуба се смята лятото на 1984-та. Тогава ЦСКА започва с 4 загуби, последвани от реми. При първите 3 поражения „червените" не се разписват. Все пак накрая на първенството финишират втори.

Най-слабият сезон на ЦСКА въобще е 1963/1964 година. Тогава в последните 12 кръга отборът записва 8 загуби, едно равенство и само 3 победи. Но успехите са разпределени така, че да не се стигне до дълга серия. А тогава няма дори два мача един след друг, в които ЦСКА да не вкара гол.