Наставникът на Ювентус- Масимилиано Алегри сподели своето мнение след вчерашната инфарктна победа на неговите възпитаници над Наполи с 1:0. Късно попадение на Симоне Дзадза изкачи „бианконерите" до първата позиция в Серия „А". Бившият треньор на Милан призна, че дербито с „партенопеите" се е превърнало в едно голямо тактическо надлъгване.

"Получи се тактическо надлъгване. Вече сме по-близо до голямата ни цел, но ще ни бъде доста трудно до края. Остават ни още 13 мача, а и Наполи показа, че е много силен съперник, както в индивидуален план, така и като отбор. Хареса ми нагласата и темпото, което показахме. Нямахме друг избор, за да спрем играчи като Игуаин, Кайехон, Инсиние, Хамшик и Алан, които могат да се възползват от всяка ситуация. Отборът се представи отлично и не дадохме почти никакви възможности на съперника. Наложи се да играем с четирима в отбрана и се справихме добре, което е хубаво, защото ни дава повече опции за тактически промени в бъдеще", заяви Алегри.

"В края реших да направя тактическа промяна с пускането на Алекс Сандро, като се надявах той да притесни десния бек на съперника. Знаех, че една ситуация може да реши мача, както и стана със страхотното попадение на Дзадза".