Треньорът, извел грандовете Левски и ЦСКА до шампионските титли на България - Георги Василев коментира пред Topsport.bg ситуацията на „Герена", малко преди старта на новия футболен сезон.

Специалистът загатна, че според него връщането в клуба на някои от любимците на феновете е положително, но излишното завишаване на критериите и очакванията не е.

Ето какво сподели Василев за случващото се в „синия" отбор:

„В Левски е крайно време да започнат да наричат нещата с истинските им имена. Няма лошо човек да има високи цели и амбиции, но в крайна сметка е добре, когато те отговарят на способностите и потенциала. Няма място за излишни фантазии, когато се говори конкретно. На „Герена", особено в последните няколко години, очакванията се разминават доста сериозно с реалността", коментира бившият наставник на Унион (Берлин).

„Разбирам, че не може да излезеш и да кажеш на феновете, че няма да се стремиш да спечелиш титлата, но в крайна сметка иначе просто ги заблуждаваш. Наистина, нож с две остриета е да подходиш скромно още при встъпването си в длъжност, но трябва да можеш да отчетеш всички налични фактори, преди да даваш конкретна оценка и прогноза. Амбицията е хубаво нещо, желанието за успех също, но трябва да се говори истината. В крайна сметка не съм аз човекът, който ще поставя целите на отбора, но просто това е моето мнение.

Този подход е забележим в Левски от дълго време. Не казвам, че се дължи само на г-н Батков, но той също е един от важните фактори в тази насока.

Определено завръщането в тима на силните фигури е нещо положително, като се очаква те не само да поведат отбора в правилната посока, но и да му изградят собствен, разпознаваем стил. Дано да го направят. Все пак за нас винаги е добре, когато българските отбори се развиват по възходяща линия", завърши Василев.

Какво каза Гочето за ЦСКА и селекцията на "Армията" четете ТУК!

Прогнозата на Василев за представянето на Ботев и Литекс в Европа - ТУК!