Старши треньорът на Астана Станимир Стоилов не скри удовлетворението си от постигнатото първо равенство на неговия отбор Астана срещу Галатасарай в Шампионската лига. Той сподели, че отборът му дори е заслужавал победата. Накрая Стоилов намекна, че да поеме към по-голямо предизвикателство след Нова година, свързано с нов отбор.

„Смятам, че в исторически план точката е добре, това е първа точка за Астана в ШЛ, както и за мен като треньор. Мачът беше труден, смятам, че през първото полувреме бяхме под голяма нервност и напрежение, макар че нямаше от какво да се притесняваме. Смятам, че това оказа влияние. След почивката проявихме характер и създадохме много положения. Вкарахме гол, но направихме и доста пропуски. Доволен съм от резултата и спечелената точка, но мисля, че с играта си заслужавахме да победим", коментира Стоилов.

"На полувремето се опитаха да успокоя футболистите. Това се получи, но жалко, че пропуснахме толкова много положения. Играчите знаят, че вече постигнаха нещо голямо, но много искаха да зарадват хората и с първа победа в Шампионската лига. Не ни достигна класа. Трябва да работим по отношение на това да реализираме по-голям процент от ситуациите, които се откриват пред нас", продължи Мъри.

„Без характер няма как да се получи. Без желание и без амбиция нищо не се получава. При нас имаше поставена задача – Лига Европа. Ние я преизпълнихме, ще видим какво ще се случи в шампионата, а след това всичко ще е според резултатите ни. Ние може би не сме готови за нещо повече в ШЛ, но зависи и от резултатите на нашите противници. Знам, че можем да създаваме проблеми на нашите съперници, особено като домакини. Третото място в групата би било добре дошло, но все пак не можем да си поставяме подобни цели.“

"Чудесно познавам атмосферата на стадионите в Турция, защото съм играл там. Знам какво ни чака в Истанбул. Едно голямо "благодаря" за нашите фенове. Те ни помогнаха да постигнем този добър резултат", добави Стоилов.

Пэо повод бъдещето си Мъри каза: „На този етап няма нищо за мой нов договор с Астана. Аз за себе си нямам решение в главата къде ще продължа след Нова година, нещата са висящи. Не съм далече от България, в момента търся по-голямо предизвикателство“.