Италианският вицешампион Рома победи Байерн (Мюнхен) с 3:2 в най-интересния мач от кръга в Шампионската лига. „Вълците" губеха с 0:2 до почивката, но в крайна сметка стигнаха до пълен обрат

Двубоят на стадио „Олимпико" в Рим започна много добре за домакините. Още в 16-ата минута Мирко Вучинич можеше да вкара една отбита от вратаря топка, но от непосредствена близост стреля много неточно над вратата.

В 34-ата минута Франк Рибери проби отлично отляво и сви топката в наказателното поле, където най-съобразителен се оказа Марио Гомес, който с техничен удар пусна топката покрай Серджо за 1:0.

Само 5 минути по-късно положението за домакините стана още по-лошо. Тогава Томас Мюлер изведе Гомес на добра позиция в наказателното поле, а нападателят нямаше проблеми да вкара втория си гол.

След почивката Рома заигра много добре. Това даде резултат и в 49-ата минута Жереми Менез развинти половината защита на Байерн и подаде към Бориело, който от трудна позиция намали на 1:2. В следващите минути натискът на Рома се засили. В 60-ата минута гостите от Германия на два пъти чистеха топката от голлинията след удари на Симплисио.

В 81-ата минута Рийзе проби отлично и подаде към Де Роси, който от близко разстояние изравни резултата. В 84-ата минута влезлият като резерва Франческо Тоти „взриви" „Олимпико", вкарвайки за 3:2 от дузпа. До края на мача нови голове не паднаха и римляните се поздравиха със заслужена победа.