Националният отбор на България по волейбол е получил покана за участие в силния традиционен международен турнир "Хуберт Йежи Вагнер" в Полша преди началото на световното първенство през 2014 година, пише Sportal.bg. Той ще се проведе от 16 до 18 август 2014 година, но все още не е уточнен кой град ще е домакин на проявата.

Освен България и домакина Полша в турнира вече е потвърдил участие и тимът на Русия, който е европейски шампион и победител в Световната лига от 2013 година. Все още организаторите не са обявили 4-ия тим участник в надпреварата.

Турнирът се организира ежегодно в памет на великия полски треньор Хуберт Вагнер, който изведе "Дружина полска" до олимпийската титла в Монреал 76 и златните медали от световното първенство от Мексико 74. България вече участва в него през 2010 година, когато начало на отбора бе италианецът Силвано Пранди.

От Българската федерация по волейбол потвърдиха вече участието на тима, който заема 6-то място в световната ранглиста, в турнира "Хуберт Вагнер", написаха полските медии вчера.