Страхотна черна борса се вихри с билетите за финала на Шампионската лига, съобщи "Билд". Тази събота Байерн и Челси ще определят новия номер 1 в Европа на стадион "Алианц Aрена" в Мюнхен.

От УЕФА обявиха цени от 70 до 3500 евро за пропуските. "Стана ми лошо, като разбрах", обяви президентът на Байерн Ули Хьонес. Още по-ужасяващи са сумите, които черноборсаджиите искат за билетите. Тяхвата обща бройка е 62 500.

Най-евтините се предлагат по 370 евро в интернет. За такива, които струват толкова, цената се качва до 1000. Мераклия обяви 6750 евро за два билета на едни от хубавите места. Рекорда обаче удари мошеник, който предлага 2 пропуска за ВИП ложите за 32 000. По принцип единичната им цена е 4000.

Черна борса се върти дори и за билетите за зоните, където на големи екрани ще бъде предаван мачът. В Мюнхен те са общо 24. За талон от 5 евро се искат 150.
85% пък е покачването на цените в хотелите в баварската столица.

В същото време от УЕФА направиха изненадваща проверка за допинг на Байерн. В Германия пристигнаха 2-ма контрольори. През тях минаха общо десетима футболисти на немския гранд. Сред тях бяха асовете Бастиан Швайнщайгер, Франк Рибери и Филип Лам.