"Челси взима Димитър Бербатов за 40 милиона евро, за да спечели Шампионската лига", съобщава холандското издание "Де Стандаарт".

Според изданието трансферът е сигурен, защото Роман Абрамович е поставил ултиматум догодина отборът му да спечели Купата на европейските шампиони и за целта е решен да има на всяка цена българската звезда в състава си от лятото.

Роман Абрамович"Де Стандаарт" смята, че капитанът на българския национален отбор ще бъде спазарен от Тотнъм за 40 милиона евро, каквато сума е цитирана и в английския всекидневник "Гардиън". За тези пари в Челси ще направят трансферен удар, защото на пазара Бербатов вече се котира непосредствено след суперзвезди като Дидие Дрогба и Кристияно Роналдо и цената му непрекъснато ще нараства.

Заради бизнеса си Роман Абрамович има отлични контакти в Холандия. Според неофициална информация той е собственик в сянка на ПСВ Айндховен и плаща заплатата на най-известния холандски специалист Гуус Хидинк като селекционер на Русия. Затова и повечето информации за Челси в холандската преса са от първа ръка.

В същото време голямото журналистическо лоби и феновете на Тотнъм притискат клубното ръководство да даде официална пресконференция за бъдещето на Димитър Бербатов в негово присъствие, става ясно от публикация във фенския сайт Vital Football.

На тази медийна изява собственикът Даниел Леви и членовете на борда трябва веднъж завинаги да дадат отговор остава ли българската звезда на стадион "Уайт Харт Лейн" или ще замине по посока "Олд Трафорд" или "Стамфорд Бридж".