Загубата от Берое с 0:2 може да доведе до сериозни трусове в редиците на шампиона Лудогорец, пише "Тема: Спорт".

В началото на пролетния полусезон страстите при разградчани отново бяха разгорещени заради неубедителното представяне. Тогава тимът нареди 2 загуби и равенство в първите си четири мача, което не бе прието никак добре от ръководството.

Успехът над Левски с 1:0 в Разград и тези над Литекс (5:0) за купата и ЦСКА (4:0) за първенство обаче уталожиха напрежението и разсеяха тъмните облаци, надвиснали над треньора Георги Дерменджиев.

Сега старите проблеми отново са на дневен ред. Повод за тях не е само негативният резултат с Берое, а и неубедителната игра. Слабото представяне е дало повод на футболистите пак да надигнат глас срещу някои от решенията на Дерменджиев. Не е тайна, че треньорът е в лоши отношения с част от тях, което малко или много рефлектира върху представянето на терена. Затова и формата на определени играчи спадна доста спрямо показваното преди това при Стойчо Стоев.

Със сигурност сблъсъкът с Левски на „Герена" за купата утре ще даде отговори на много въпроси. Един от тях е дали бъдещето на Георги Дерменджиев е свързано с треньорския пост в Лудогорец. На този етап е ясно, че със сигурност специалистът ще запази поста си до края на кампанията. При това каквото и да се случи срещу сините. Сдаването на купата обаче ще бъде с огромна тежест при взимането на решение след сезона дали 60-годишният специалист да води тима и през следващото първенство.

Много е вероятно в случай че загуби от Левски, през новия сезон Лудогорец да бъде поет от чужденец. Очаква се настоящият наставник Георги Дерменджиев пък да продължи работата си в клуба, като остане в щаба на новия треньор или бъде пренасочен отново към школата.