Загубата от Ботев Враца с 0:1 на Локомотив Пловдив възбуди желанието на президента Веселин Марешки за нов треньор. Варненският бизнесмен е стартирал още вчера, ден след първото поражение на "смърфовете" преговори с треньор, който да замени сегашният наставник Емил Велев.

По информация на Топспорт.бг, фаворит за мястото на Кокала е Атанас Атанасов - Орела. Младият специалист е известен с това, че е израстнал в Спартак Варна като футболист, а като треньор се подвизава начело на плевенския и варненския Спартак, Калиакра, Янтра и Локомотив Мездра.

Атанасов към момента води юношеският национален отбор на родените през 1993-та година. Орела е шампион на страната в елитната юношеската група до 17 години през 2010-та година като наставник на Чавдар Етрополе.

Източници от "Лаута" твърдят, че треньорската рокада в мъжкия тим на "черно-белите" ще стане факт веднага след домакинския мач на Локомотив срещу шампионите от Лудогорец. Засега няма потвърждение от факторите в пловдския клуб, че Веселин Марешки е почти убедил Атанас Атанасов да започне работа в клуба - шампион на България през 2004-та година.