Берое започна тазгодишния си поход в Европа с победа при визитата си на литовския Атлантас. Двубоят завърши с "чист" успех за "зелените" с 2:0.

Попаденията за победителите вкараха две от новите попълнения в тима - Спас Делев и Георги Божилов.

Петър Хубчев стартира уверено срещата, като заложи на стабилен и надежден състав. Венцислав Василев си партнираше с Иво Иванов в центъра на отбраната на старозагорци. На вратата бе Благой Макенджиев, в защита бяха Атанас Зехиров, Иво Иванов, Венцислав Василев и Веселин Пенев. Елиаш да Силва и Игор Джоман действаха като дефанзивни халфове, по дясното крило е Неманя Милисавлевич, по лявото Спас Делев, а Георги Божилов бе зад централния нападател Жуниор Мапуку.

Срещата започна с опасен удар на Делев, още в третата минута на двубоя.

Феновете на Берое пък все още не бяха влезли на стадиона до края на първите 10 минути от сблъсъка. Причината - местните организатори пускаха запалянковците на тима един по един!

Не е изключено за Атлантас да последват известни санкции за това решение на клуба, което определено попречи на българските привърженици да наблюдават мача.

В 16-ата минута Мапуку проби отбраната на съперника, но след съприкосновение със защитник падна на терена. Реферът не реагира и не отсъди чаканата от състезателя дузпа.

Последва сериозно затишие, откъм голови положения, като заключителните минути на първата част бяха в полза на Берое, но гол така и не падна.

И след старта на второто полувреме двата тима не успяваха да си вкарат попадение, но след точно чс игра спокойствието на терена бе нарушено. Делев бе точен за старозагорци, след пробив в отбраната на съперника и добър завършващ удар - 0:1!

В 77-ата минута влезлият като резерва Коконов можеше да се разпише, но пропусна от изгодно положение. Малко по-късно той повтори "упражнението", но отново не увеличи преднината на отбора.

Шест минути преди края обаче Божилов бе точен за оказалото се и крайно 0:2, предвещавайки крайния победител в този сблъсък.

Така Берое направи поредна крачка към извоюването на положителен баланс в евродвубоите, като към този момент при 27 изиграни срещи „заралии" са записали 11 победи, 5 равенства и 11 поражения. Головата разлика е положителна - 45:33.

Съдийска тройка от Исландия ръководи срещата. Главен арбитър бе Вилхялмур Тораринсон.

Реваншът е след седмица, на 9-и юни, в Стара Загора, а при щастлив развой на крайния резултат от двубоите беройци ще се изправят срещу победителя от двойката Брьондби (Дания) и Ювенес-Догана (Сан Марино).

Стартовият състав на Берое, с който Хубчев започна днес: Благой Макенджиев - Атанас Зехиров, Иво Иванов, Венцислав Василев, Веселин Пенев - Елиаш да Силва, Игор Джоман - Неманя Милисавлевич, Георги Божилов, Спас Делев - Жуниор Мапуку