Бившият футболист и директор в Левски - Христо Йовов даде специално интервю за Topsport.bg.

Една от живите легенди на "синия" клуб коментира пред медията ни редица "горещи" теми, свързани както с любимия му отбор, така и с вечния враг ЦСКА, Лудогорец, българския футбол въобще, като отговори и на въпроса дали ще се завърне в управата на клуба, след оттеглянето на дългогодишния фактор на "Герена" Тодор Батков.

Ето какво сподели Йовов:

"Случилото се с ЦСКА беше просто неизбежно. Проблемът за тях бе, че те в продължение на много, много години трупаха негативи, както във финансов, така и в чисто футболен аспект и в крайна сметка това нямаше как да не се отрази в един момент върху клуба.

Лошото е, че всичко се срути изведнъж и почти из основи, като някои хора по-скоро очакваха процесът да е по-бавен и поетапен.

Хубавото, ако може да се каже, че нещо в цялата ситуация на "Армията" е положително, е че ЦСКА ще послужи за пример на българския футбол. Вече всички ще са наясно какво се случва, когато не си изпълняваш задълженията. Когато следиш само печалбата и постъпленията, а отлагаш плащанията за по-късно.

Може би е добре, че именно гранд като ЦСКА се срина и започва от самото начало, за да разберат всички, че няма значение от името и постиженията. Важни са действията - правилни и навременни. Така трябва да е с всички отбори в елита ни, а и не само в него.

Не мисля, че някой от ръководителите и отговорните лица в Левски е "злобял" срещу случилото се в ЦСКА. Това показва професионализъм.

Щеше да е просто детинско да се подиграем с нещастието на останалите. Все пак живеем в България и никой не знае кога ще дойде неговият ред".

- Какво каза Христо Йовов за евентуалното си връщане на "Герена" и оттеглянето на Тодор Батков четете ТУК!

- Какво е мнението на Бижутера за ситуацията в Подуяне към момента и новите шефове - четете ТУК!