Най-опитният състезател в националния отбор по волейбол - Владо Николов коментира очакванията си за започващото Европейско първенство.

"За първи път и за последен ще имам шанс да играя такъв изключителен форум в България, пред собствена публика. Нещо, което аз избирам да бъде удоволствие за мен, а не напрежение".

"Очаквания има много, от всички. Първо от феновете, след това от всички хора, които работят около и за отбора, след това и самите състезатели имаме очаквания към нас. Колкото до напрежението, то е начинът, по който ние отразяваме заобикалящата ни среда. В крайна сметка за мен това първенство не е напрежение, то е удоволствие. За първи път и за последен ще имам шанс да играя такъв изключителен форум в България, пред собствена публика. Нещо, което аз избирам да бъде удоволствие за мен, а не напрежение. Винаги е приятно да се играе пред собствена публика, зареждащо и мотивиращо. Аз много се радвам, че ще имаме възможност да играем пред пълни трибуни", каза Николов.

"Аз не смятам, че можем да сравняваме една приятелска среща, като тази със Сърбия, с един официален мач, като този с Германия. За нас целта е да играем добре, да покажем това, което можем. Ще можем да си даде реална представа за това, което можем да постигнем, след първия мач с Германия. Защото една победа ще ни отвори много възможности, една евентуална загуба ще ни постави в изключително тежка ситуация".

"Сравненията с Лили Иванова ме ласкаят. Слушам нейните песни и смятам, че няма как да не се гордея от подобно сравнение", заяви Николов.