Вицепрезидентът на Българския футболен съюз - Атанас Фурнаджиев коментира пред Topsport.bg подадената по-рано днес оставка от председателя на Лицензионната комисия Красин Кръстев.

Фурнаджиев потвърди, че престоят на Кръстев в Централата е приключил, но отрече спекулациите, съгласно които причината за напускането на шефа на комисията е била оказвано напрежение върху него, от страна на грандовете Левски и ЦСКА.

"За пореден път спекулациите се оказват неверни. Няма такова нещо.

Господин Кръстев е работил през всички тези години под известно напрежение, тъй като сте наясно с това колко многобройни и разнообразни по характера си проблеми създават клубовете ни на Българския футболен съюз, особено що се касае до лицензирането им.

Не е нормално да се твърди, че заради натиск на един или два клуба би напуснал подобен кадър от Централата ни.

Причините са лични. По принцип няма проблем да споделя за какво става въпрос - той подаде молбата си за напускане, тъй като ще работи в чужбина. Това е. Нищо скандално и нередно няма. С какво ще се занимава не мога да ви кажа, но по всяка вероятност има намерение да смени професионалното си поприще. Всеки знае най-добре какво да прави, каква му е ситуацията и как да действа. Не можем да спираме никого.

Ще намерим заместник на Кръстев до броени дни. Няма да има проблем в тази насока", потвърди Фурнаджиев.