Флавиа Пенета срещна сериозни затруднения срещу Цветана Пиронкова в първия си мач на турнира с награден фонд $5,381,235 в Маями, но днес не даде дори сет на бившата №1 Виктория Азаренка, отстранявайки я след два тайбрека - 7:6(4), 7:6(5).

Откриващият сет на срещата напомни за драматичния мач на италианката с първата ни ракета, в който станахме свидетели на цели 17 пробива. Беларускинята първа се записа на таблото, печелейки подаването на противничката си още в самото начало, но равенството набързо бе възстановено след брейк на италианката. Малко по-късно Пенета бе тази, която си осигури пробив аванс и сервираше за сета при 5-4, като дори имаше сетпойнт, но и тук последва моментален рибрейк.

Бившата №1 увеличи серията си до три поредни гейма и от своя страна подаваше за първата част при 6-5, но традицията отново бе спазена и след поредния пробив Пенета се добра до тайбрек, а там се наложи със 7-5 точки. Във втория сет резултатът вървеше гейм на гейм, за да се стигне до 3-3, когато световната №28 отново спечели подаването на съперничката си и при 5-4 сервираше за крайната победа.

Вика обаче не се предаде и се пребори за рибрейк в последния възможен момент, но в последвалия тайбрек италианката отново бе по-стабилната тенисистка и след малко над два часа игра записа втората си победа от четири мача с Азаренка.