Отборът на Манчестър Сити победи убедително с 4:1 тима на Канзас Сити в контролна среща между двата тима играна на стадион "Спортинг Парк" в САЩ.

„Небесносините“ започнаха убедително двубоя, с попадение още в третата минута. Аржентинският полузащитник Бруно Сукулини изведе Манчестър Сити за 1:0. Канзас обаче успя да се върне в мача в 30-ата минута след като центриране в наказателното поле намери Сапонг непокрит и той от близо отбеляза за 1:1. В самия край на полувремето гостите отново си върнаха преднината в резултата като след центриране от фаул Дедрик Боята с глава прати топката в мрежата за 1:2.

През втората част играчите на Канзас стояха доста добре на терена и на няколко пъти стигаха до сериозни опасности пред Кабайеро, който също трябваше да се намесва решително. Вместо да се стигне до изравняване обаче в 72-ата минута Ман Сити си спечели дузпа, а Александър Коларов бе точен от бялата точка за 1:3. Две минути преди края на мача пък англичаните окончателно решиха всичко в своя полза след хубава контра завършила с бомбен удар от движение на Келечи Иеначо за 1:4.

Няколко много добри възможности за попадение се отвориха и пред Стеван Йоветич, но защитата на Канзас се справи.

Следващата контрола на Манчестър Сити е срещу Милан на 27 юли.

Съставът на Ман Сити: Кабайеро, Ричардс (Клиши 46), Рекик (Настасич 75), Боята, Коларов, Цукулини (Хувс 74), Фернандо (Гарсия 65), Синклер (Лей 89), Навас, Иеначо (Денайер 90), Йоветич (Гуидети 65)