Левски постигна много ценна победа над Славия в дербито на отложения 16-и кръг на „А" група. „Сините" победиха с 3:0 на стадиона в „Овча купел", като по този начин се изравняват с лидера Лудогорец, който се препъна в Пловдив срещу местния Локомотив.

Точни за Левски в тази среща бяха Цветков, Тасевски и Калво. Домакините пък останаха с човек по-малко, след като вратарят Емил Петров бе изгонен след червен картон.

Левски владееше инициативата през целия мач. „Белите" пък създадоха едва едно чисто голово положение, при което обаче бе отсъдено засада.

Мачът започна с натиск за гостите. В 25-ата минута се стигна до най-спорното положение в мача. Рамос получи пас, напредна в наказателното поле и бе спънат от вратаря Емил Петров. При паса на полузащитника обаче останаха съмнения за засада.

Главният съдя Георги Кабаков отсъди дузпа и изгони стража. Под рамките на вратата застана Стефано Кунчев, който замени Владислав Златинов.

Нападателят на Левски Иван Цветков се нагърби с изпълнението на дузпата и не сгреши, откривайки резултата. Четири минути преди края на първата част, Тони Калво напредна сам по дясното крило, преодоля защитник на "белите" и отправи не лош удар към вратата, пазена от Кунчев.

През втората част, „сините" се успокоиха и показаха по-убедителна игра. В  64-ата минута, бърза контраатака за Левски, започната от Калво, преминала през Пинто, който подаде към Тасевски, който не сгреши и удвои резултата.

В 77-ата минута гостите вече водеха с 3:0 след като Дарко Тасевски подаде към Калво, който от малък ъгъл отбеляза. В 86-ата минута „белите" стигнаха до много чисто голово положение.

Божов подаде  към Желев, който стреля с глава, но бранителят е бил в засада. В продължението на мача, вратарят на Славия Стефано Кунчев направи отлично спасяване след като изби силен удар на Мюлдер.

СЛАВИЯ-ЛЕВСКИ 0:3 (СТАТИСТИКА)!