Люис Хамилтън иска да подобри представянето си от 2014 г. и да доминира във Формула 1. Въпреки това той е наясно, че това може би ще бъде още по-трудно през новия сезон.

„2014 г. бе една от най-добрите години в моята кариера, ако не и най-добрата", заяви Хамилтън при посещението си във фабриката на отбора в Бракли. „Искам въпреки това да подобря още представянето си през новия сезон и да наложим още по-сериозна доминация."

Хамилтън иска обаче и повече конкуренция от страна на останалите отбори, след като през миналата година единственият му съперник бе съотборникът му Нико Розберг.

„Другите отбори и пилоти имат своите силни и слаби страни. Това е нещото, което харесвам в този спорт и в карането като цяло. Когато колите са близки като представяне, когато има истинско състезание, борба и изпреварвания, тогава удоволствието за всички, от пилотите до феновете, е максимално."

Въпреки че отново му приписват амбиции да пробие в музикалния бизнес, Хамилтън възнамерява да кара още няколко години във Формула 1.

„Сега съм на 30 и мисля, че мога да се състезавам поне още 7-8 години на високо ниво", заявява в заключение британецът.