Изпълкомът на БФС не прие оставката на вицепрезидента на Централата Йордан Лечков. Ръководството на футболната централа проведе двучасово заседание, на което присъстваха 12 от всички 15 члена на Изпълкома. Сред отсъстващите бе Наско Сираков.

Поста си запазва и председателя на Дисциплинарната комисия Камен Пенков. Заместник-министърът на вътрешните работи поиска да се оттегли в знак на недоволство от решението на Апелативната комисия да отмени наказанието на ЦСКА за лишаване от домакинство за два мача.

"Въпросът с оставката на Йордан Лечков изобщо не бе разглеждан", заяви след заседанието Христо Порточанов.

"Подадох оставка, тъй като ми бе показано, че преча на българския футбол. С решението си да не я приемат, членовете на Изпълкома показаха, че ми имат пълно доверие, за което им благодаря. Още след скандалите на мача между Сливен и Калиакра казах, че Иван Стоянов ще бъде наказан много сериозно за поведението си. Той е глобен с 10 000 лева, а от Дисциплинарната комисия ще решават колко мача няма да играе. Прояви на насилие повече в Сливен няма да допусна", коментира Йордан Лечков.

"Камен Пенков не е депозирал оставка. Изчакваше заседанието на Изпълкома. Той остава начело на Дисциплинарната комисия, като очаквам да води още днешното и заседание. Вчера (б.а в понеделник) имах среща с него. Той прие решението на Апелативната комисия за отмяна на наказанието на ЦСКА за лишаване от домакинство за два мача.

Промени в Съдийската комисия не сме обсъждали. Доволен съм от работата и. Реферите свирят мачовете и си носят отговорност за това. Според мен, напоследък съдиите се справят все по-добре, въпреки непрекъснатия натиск върху тях. Губещите отбори опитват да се оправдават със съдиите, но така е по цял свят. На съдиите ни им е нужно спокойствие. Не трябва да го има този натиск от президенти на клубове, ръководители и фенове", заяви след заседанието президентът на БФС Борислав Михайлов.

Той допълни, че Изпълкомът си запазва правото да направи промени в комисиите, като такива ще има на полусезона.