Австрийската красавица Ана Фенингер триумфира в Супергигантския слалом  от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Банско. По този начин 25-годишната скиорка направи дубъл на българска земя, след като вчера изненадващо спечели и алпийската комбинация. Високата едва 166 сантиметра Фенингер демонстрира уверено каране и стабилност на завоите, което я направи недостижима за останалите и съпернички. Времето, с което покори пистата „Марк Жирардели" бе 1:14:59 минути.

На 0.16 секунди от австрийката остана словенката Тина Мазе, която и днес не съумя да изпревари своята голяма конкурентка. Изненадващо, с оглед моментната и форма, на трета позиция завърши американката Линдзи Вон. Тя направи силно спускане в долната част на трасето, с което успя сериозно да навакса натрупания пасив на старта. Красавицата направи и сериозна грешка метри преди финала, която можеше и да доведе до нейното отпадане.

Сериозно разочарование имаше в лагера на италианските скиорки, след като две от тях (Елена Фанкини и Даниела Меригети) не успяха да финишират заради пропускане на врата. Честта на Скуадрата все пак бе защитена от Елена Куртони, която завърши на престижната пета позиция. Място пред нея остана Никол Хоспа, а други доказани имена като Лара Гут и Елизабет Гьоргъл завършиха съответно на 10 и 11-то място.

Българската представителка Мария Киркова финишира на 49-та позиция.

За разлика от изминалия уикенд, днес условията в Банско бяха повече от перфектни. Състезанието се радваше и на добър зрителски интерес като впечатление направи фенклубът на Линдзи Вон от Банско. Победителките в днешната надпревара бяха лично наградени от президента на Република България-Росен Плевнелиев.

СУПЕР Г БАНСКО 2015!