Спартак (Вн) записа трета победа в група "Б" на международния турнир "Калиакра Албена Къп", чийто медиен партньор са сайтът Топспорт.бг и вестник "Топспорт".

Възпитаниците на Мирослав Миронов надделяха над втородивизионния Дунав (Русе) в един мач, който ще се запомни с много наказателни картони показани от главния рефер Станислав Тодоров от Шумен. През първото полувреме играта бе скучна и лишена от голови възможности и пред двете врати.

Единствените по-сериозни положения бяха на капитанът на дунавци Кирилов, който в 30-ата минута се засуети в наказателното поле на варненци и ударът му бе париран. "Соколите" едва в края на полувремето имаха възможност чрез Пекин, чийто удар премина над вратата. С влизането на основните състезатели отборът на Спартак вдигна оборотите през вторите 45 минути.

В 58-ата минута Борислав Георгиев изскочи сам срещу вратаря на русенци Георгиев, но ударът му срещна лявата странична греда. Топката попадна у Каптиев, който от 2 метра уцели същата греда.

Закономерно в 70-ата мин, новата "звезда" на Спартак Ортега след съмнително положение за засада и извеждащ пас на Иванович, отбеляза победния гол за отбора си. До края на срещата превес взеха нарушенията и острите влизания у двата отбора. За втори жълти картони последователно бяха отстранени от игра Ковачев от Дунав в 76-ата и Богомил Дяков от Спартак в 81-ата.

Варненци очакват съперника си за финалния сблъсък, който ще е в сряда от 15,00 часа в Албена. За място на финала утре ще спорят Локо (Пд) и Шумен.

СПАРТАК (Вн) - ДУНАВ 1:0
1:0 Ортега (80)

СПАРТАК (Вн): Славов, Кунчев (59-Шимич), Маринов (67-Пейчев), Баба, Арангелов (46-Иванов), Пекин (46-Б. Георгиев), Дяков, Стоев (46-Джукич), Филипов (46-Йованович), Илич (46-Ортега), Илиев (46-Каптиев)

ДУНАВ: В. Георгиев, Ем. Иванов, Трифонов, Симеонов, Цветков (88-Караманов), Ив. Кирилов (46-Миланов), Скерлев (78-Илиев), Ковачев, Калайджиев (59-Велев), Солаков (46-Хубенов), Абрашев (59-Християнов)

Ст. "Албена-3", 100 зрители
Съдии: Станислав Тодоров, Жечев, Димитров
Жълти картони: Маринов, Дяков, Филипов, Джукич, Иванов (С), Симеонов, Цветков, Скерлев, Ковачев
Червени картони: Дяков (75-С), Ковачев (80-Д)

СЛЕД СРЕЩАТА

Мирослав Миронов (ст. треньор на Спартак): "През първото полувреме играхме отпуснато. Подценихме срещата, защото вече се бяхме класирали на финала, но това не може да ни служи за оправдание. Натрупа се малко умора, но това е нормално за момента в който се намираме."

Мариян Тодоров (ст. треньор на Дунав): "В пореден мач създаваме положения, но няма кой да ги реализира. Опитахме се да бъдем равностойни на Спартак. Попадението, които допуснахме бе от явна засада и за съжаление това се случва много често срещу нашия отбор. Първата и основна задача, която предстои е да намерим голмайстор и човек, който да реализа създадените от нас положения."

ДРУГАТА СРЕЩА ОТ ДНЕС:

Скучно реми между Раднички и Дунарея

В скучен и лишен от голови ситуации мач втородивизионните Раднички (Ниш) и Дунарея (Галац) завършиха 0:0. Първото полувреме не се запомни с абсолютно нищо освен няколко разбърквания пред двете врати и опасен удар на румънецът Богош в 30-ата минута от 18 метра, който Зеич спаси с вещина.

През вторите 45 минути западните ни съседи вдигнаха оборотите и взеха инициативата, но отново сериозни опасности пред двете врати липсваха. Единственото по-интересно бяха двата удара на Миленкович и Миткович, които не попаднаха в целта. Раднички завърши втори в група "Б" и ще играе на малкия финал за 3/4-място.

Срещите в последните 2 дни изгледаха съгледвачите на ЦСКА Ради Здравков и Методи Томанов, които ще останат до края на турнира "Каварна Албена Къп".

РАДНИЧКИ - ДУНАРЕЯ 0:0

РАДНИЧКИ: Зеич, Стаменкович (46-В. Миленкович), Траянович, Трайкович, Рамджелович, Лукич, Любославлевич (72-Миткович), Йованович (72-Симов), Р. Миленкович (46-Гърбия), Васич, Радулович (72-Пешчич)

ДУНАРЕЯ: Стойческу, Куку, Кр. Илие, Емил, Савин, Апостол, Леша (80-Милия), Попеску, Молош (61-Бутесария), Петришор (65-Антохи), Богош (72-Авану)

Ст. "Албена-1" - 20 зрители
Съдии: Живко Димитров, Ал. Атанасов, П. Атанасов
Жълти картони: Симов (Р); Куку, Петришор (Д)

Тук може да откриете подробна информация за контролите през тази зима!!!