Левски затъна в някаква кишавица, а най-сериозната причина за това са слабите футболисти, които в момента носят синия екип. Това мнение пред "България Днес" изрази легендарният футболист и треньор на тима от "Герена" Иван Вуцов.

"Срещу ЦСКА миналия уикенд, и най-вече срещу Монтана за Купата, тимът изпадна към дъното на вълнообразна крива, която чертае представянето му от началото на сезона. Представянето на отбора няма да коментирам, защото хората са гледали мачовете и сами са видели каква бе играта. Двете поредни загуби са резултат от непостоянството, което показват играчите. Точно те са причината за трагичното представяне, грозния футбол и загубите. Просто липсват качествени футболисти. Час по-скоро трябва да бъдат привлечени нови и да се даде път на собствени юноши. Да бъдат налагани в състава, а не ту да ги взимат, ту да ги връщат", коментира Вуцов.

Той твърди, че вината не трябва да се хвърля само върху треньора и спортен директор Георги Иванов-Гонзо, нито върху собственика Тодор Батков.

"Да се търси вината у Гонзо или у Батков не е редно. Гонзо има качества, има, разбира се, и минуси, но с времето и с работата той си прави изводите и се коригира, което е добре. Но липсват футболисти. Тези, които са сега в състава, далеч не задоволяват изискванията на името и историята на клуба, нито тези на привържениците. Нивото им е средняшко и това води такова представяне на отбора. От ден на ден тимът затъва все повече и повече", дава мнение легендата.

На въпроса дали Димитър Димитров-Херо, който трябва да поеме треньорския пост след Нова година, ще се справи, легендата признава, че ще трябват сериозни промени и много работа.

"Херо трябва да дойде час по-скоро. Но и той ще затъне в тази кишавица, ако не вземе качествени футболисти и пренебрегне юношите ни. Не знам как ще се оправи иначе. В момента тези, които са в отбора, не играят със сърце, не се раздават на терена, нехаят за името, историята и традициите на Левски. С такива футболисти - толкова", категоричен е славният в миналото защитник.